Buenos días! Hoy os traigo otra receta que pega para verano: una vichyssoise fría con un toque de curry y leche de coco. Una buena opción para dejar hecha en la nevera y servir fácilmente a la hora de comer.
Good morning! Today I have an other summer recipe for you: a cold vichissoise with some coconut milk and some curry. It’s a good option for the summer because you can leave it in the fridge after you are done and serve it whenever you want with no extra work.
Necesitareis:
- 3 Puerros
- 2 Patatas grandes
- 1 Cebolla grande
- 2 cucharaditas de Curry
- 1 brik pequeño de leche de coco
- 1 litro de agua
- 1 cucharada de aceite
- Sal
You will need:
- 3 leak
- 2 big potatoes
- 1 big onion
- 2 tsp of Curry powder
- 1 small carton of coconut milk
- 1 L of water
- 1 tbsp of oil
- Salt and pepper
Empezamos pelando y picando las verduras.
En una cazuela rehogamos la cebolla con el aceite mezclado con el curry durante 5 minutos.
Una vez transcurrido este tiempo añadimos el puerro y cocinamos otros 5 minutos.
A continuación añadimos las patatas, el agua y la sal. Tapamos la cazuela y cocinamos a fuego medio unos 25 minutos, hasta que las verduras estén bien cocidas.
Fuera de fuego lo pasamos con la batidora hasta que esté bien fino y finalmente añadimos la leche de coco.
Start by pealing and chopping all the veggies.
Then in a large saucepan sauté the onion with the oil and curry for around 5 minutes.
Next add the leak and cook for 5 more minutes.
Then put in the potatoes, the water and some salt. Cover the saucepan and let it cook over a medium heat for 25 minutes (until all the veggies are well cooked).
Remove from the heat and blend the whole thing using a mixer, finally pour in the coconut milk .
Gracias por leerme!
Victoria ♥
Thanks for reading!
Victoria ♥